Kolme hymyilevää Punaisen Ristin vapaaehtoista suorittaa ensiapupäivystystä vappuna  aurinkoisessa Helsingissä.

Mukaan ensiapuryhmään

Kuva: Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Haluatko harrastaa ensiapua mukavassa porukassa? Tervetuloa Punaisen Ristin ensiapuryhmään!

Mitä hyötyä ensiapuryhmään kuulumisesta on?

Ensiapuryhmässä pääset jatkuvasti kehittämään osaamistasi, sillä ensiapuryhmäläiset kuuluvat Punaisen Ristin koulutetuimpiin vapaaehtoisiin.

Opit ensiapua ja muita valmiustaitoja säännöllisissä ryhmäilloissa ja harjoituksissa yhdessä muiden Punaisen Ristin vapaaehtoisten, järjestöjen ja viranomaisten kanssa.

Ihmisten auttaminen tuntuu hyvältä.
Paula, ensiavun vapaaehtoinen

Ensiavun lisäksi pääset opettelemaan esimerkiksi suunnistamista, radiopuhelimen käyttöä, henkistä tukea ja johtamistaitoja. Harjoittelu ryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotietoja tai -taitoja.

Mitä ensiapuryhmässä tehdään?

Pääset auttamaan konkreettisesti. Vapaaehtoisemme päivystävät vuosittain tuhansissa tapahtumissa kuten festareilla antamassa ensiapua pieniin ja suuriin haavereihin. Pääset päivystämään, kun olet täysi-ikäinen, harjoittelet säännöllisesti ensiapuryhmässä ja sinulla on voimassa oleva päivystysoikeus.

Monet ensiapuryhmämme osallistuvat myös Punaisen Ristin koordinoiman Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan hälytystehtäviin. Viranomainen voi pyytää vapaaehtoisia tuekseen esimerkiksi kadonneen ihmisen etsintöihin tai tulipalossa kotinsa menettäneiden auttamiseen. Myös näihin tehtäviin on tarjolla koulutusta.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä oman paikkakuntasi Punaisen Ristin osastoon ja kerro, että olet kiinnostunut ensiaputoiminnasta. Voit myös etsiä tapahtumia ja koulutuksia omalta alueeltasi alla olevasta linkistä. Tervetuloa mukaan!

YouTube-upotuksen esikatselukuva
Oletko kiinnostunut harjoittelusta ensiapuryhmässä ja ehkä kurssien jälkeen myös ensiapupäivystämisestä? Tervetuloa mukaan elintärkeän harrastuksen pariin! Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi. Video: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
241
ensiapuryhmää ympäri Suomen
Näin pääset mukaan hälytysryhmään
Näin pääset mukaan hälytysryhmään
Tule terveyden edistämisen vapaaehtoiseksi
Tule terveyden edistämisen vapaaehtoiseksi