Miten 2016 annetuilla Nälkäpäivä-lahjoituksilla on autettu?

  • Yara Nardi
    Katastrofirahastosta autettiin Välimerellä veden varaan joutuneita pakolaisia loppuvuonna 2016.
    Yara Nardi
Yara Nardi
Katastrofirahastosta autettiin Välimerellä veden varaan joutuneita pakolaisia loppuvuonna 2016.
Valokuvaaja: Yara Nardi

Nälkäpäivänä 2016 kerättiin yli 2,5 miljoonaa euroa avustustyöhön. Vapaaehtoisia oli mukana noin 20 000. Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla on autettu luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa.

Yli 5000 autettiin Välimerellä

Loppuvuodesta 2016 Suomen Punainen Risti auttoi Välimerellä merihätään joutuneita pakolaista. Punaisen Ristin ja meripelastusjärjestö MOAS:in (Migrant Offshore Aid Station) pelastusalukset auttoivat viime vuonna yhteensä yli 5000 ihmistä. Kaksi pelastusalusta päivysti Libyan ja Italian välisellä alueella ja auttoivat hukkumisvaarassa olevia ihmisiä. Aluksella pelastetuille tehtiin terveystarkastus ja he saivat ensiapua. Lisäksi aluksella jaettiin ruokaa ja kuivia vaatteita.

Uusia taloja Pohjois-Koreaan

Syyskuussa 2016 Pohjois-Koreassa sijaitsevat Tumenjoki tuli rajusti ja samaan aikaan maan yli kulki voimakas taifuuni. Yli 70 000 ihmistä joutui jättämään kotinsa. Suomen Punainen Risti osallistui lahjoittajien varoilla avustusoperaatioon, jossa rakennettiin 10 000 taloa tulvien uhreille. Lisäksi Suomen Punainen Risti auttoi Pohjois-Koreassa tukemalla paikallista terveydenhuoltoa. Suomen Punainen Risti on yksi harvoista suomalaisista järjestöistä, jotka auttavat sulkeutuneessa Pohjois-Koreassa.

Avustustyöntekijöitä Irakiin

Konflikti Irakissa Mosulin alueella kärjistyi lokakuussa 2016, kun Irakin armeija liittolaisineen aloitti kaupungin vapauttamisen ISIS:in vallasta. Keväällä arvioitiin, että jopa kymmenen miljoonaa ihmistä oli avun tarpeessa. Suomen Punainen Risti lähetti irakilaisiin sairaaloihin avustustarvikkeita ja avustustyöntekijöitä, jotka auttoivat sodassa haavoittuneita.

Henkistä tukea ampumistapauksen jälkeen

Katastrofirahaston varoilla autettiin myös Suomessa. Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja psykologien valmiusryhmä auttoivat joulukuussa Imatralla, kun Imatran keskustassa ammuttiin, ja kolme ihmistä sai surmansa. Vapaaehtoiset antoivat henkistä tukea järkyttyneille kriisikeskuksessa tapahtuman jälkeen.

Nälkäpäivä järjestetään vuosittain, jotta voimme auttaa nopeasti kun jotain tapahtuu. Auta sinäkin. Tule kerääjäksi tai lahjoita.

Avun tarinoita