Maanjäristysten ja tsunamin uhrit tarvitsevat apua Indonesiassa

  • Tilanne Indonesiassa on katastrofaalinen. Eloonjääneet tarvitsevat kiireesti hätäapua.
Tilanne Indonesiassa on katastrofaalinen. Eloonjääneet tarvitsevat kiireesti hätäapua.
Maanjäristykset ja niitä seurannut tsunami kylvivät valtavaa tuhoa Sulawesin saarella Indonesiassa perjantaina 28.9. Kuolleita on löydetty tähän mennessä yli 1200 ja tuhansia on loukkaantunut. 
 
Indonesian Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja henkilökunta ovat paikan päällä auttamassa. He evakuoivat loukkaantuneita sairaaloihin ambulansseilla, jakavat ruokaa ja vettä sekä tarjoavat hätämajoitusta kotinsa menettäneille. 
 

Tuhoalueille vaikeaa päästä

Kattavaa kuvaa maanjäristyksen tuhoista ei ole vielä saatu.

– Tiedämme ainakin, että saaren tieverkko ja lentokentät ovat pahasti vaurioituneet. Tämä vaikeuttaa pelastustoimia, sillä monille alueille, kuten Dongalaan, on vaikeaa päästä, sanoo Suomen Punaisen Ristin Aasian alue-edustaja Andreas von Weissenberg.

Apua tarvitaan pitkään 

Avustusoperaation arvioidaan kestävän ainakin kaksi vuotta. Juuri nyt kaikkein tärkeintä on, että saaren asukkaat saavat ruokaa, puhdasta vettä ja terveydenhuoltoa. Kymmenet tuhannet kotinsa menettäneet tarvitsevat välitöntä suojaa. Tämän jälkeen alkaa jälleenrakennus.

Suomen Punainen Risti lähettää tuhoalueelle apua katastrofirahastosta. 

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään autat sekä katastrofien uhreja maailmalla että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Lahjoita keräykseen jo tänään.

Avun tarinoita