Lipaskerääminen - kysymyksiä ja vastauksia

Miten korona vaikuttaa lipaskeräykseen?

Lipaskeräyksen järjestelyissä kiinnitetään nyt erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan. Lisäksi paikallisissa keräyksissä huomioidaan alueelliset viranomaisohjeet ja rajoitukset.

Keräystä järjestävien vapaaehtoisten, lipaskerääjien ja lahjoittajien riskit pyritään minimoimaan turvallisuus- ja hygieniaohjeilla. Lipaskerääjiä pyydetään huomioimaan turvavälit, käsihygienia ja käyttämään mielellään suu-nenä-suojainta. Lue tarkemmat lipaskerääjien turvallisuus- ja hygieniaohjeet täältä.

Jos et halua lähteä tänä syksynä lipaskerääjäksi kadulle, voit osallistua Nälkäpäivään sen sijaan digikerääjänä. Digikerääjänä keräät lahjoituksia verkossa ja somessa helposti kotisohvalta! Ilmoittaudu digikerääjäksi niin lähetämme sinulle neuvoja ja vinkkejä keräämiseen.
 

Miten pääsen mukaan lipaskerääjäksi?

Seuraava Nälkäpäivä-keräys on syys-lokakuussa 2021. Lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 23.-25.9.2021.
 
Isoissa kaupungeissa on ns. keräyskeskuksia eli lippaidenjakopisteitä, joihin voit tulla ilman ennakkoilmoittautumista. 
 
 

En ole ollut aiemmin keräämässä. Mitä vinkkejä kerääjänä toimimiseen on?

Katso alla oleva video, jossa on hyviä toimintavinkkejä lipaskerääjälle. Kerääminen on hauskaa ja helppoa. yli 95% keräämässä olleista sanoo haluavansa tulla keräämään uudelleen. Suurin kynnys on siis se, että uskaltaa tulla ensimmäisen kerran mukaan. 

 

Tarvitsenko jotain mukaan?

Mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja säähän sopivat vaatteet. Muista ottaa mukaan omat käsineet, jotta lipaskerääminen on koronatilanteessa mahdollisimman turvallista sinulle. 
 

Voinko itse päättää kauanko kerään?

Kyllä voit. Lipaskeräys kestää kolme päivää, ja silloin voi kerätä tunnin ajan tai olla mukana kaikkina kolmena päivänä. Voit myös hakea lippaan matkalla töihin ja kysyä työkavereiltasi, haluaisivatko he lahjoittaa Nälkäpäivään.
 

Missä kannattaa kerätä?

Paras keräyspaikka on se, missä ihmiset liikkuvat. Kauppojen ja Alkojen edustat ovat hyviä keräyspaikkoja. Kun saat keräyslippaan ja liivin niitä jakavalta vapaaehtoiselta, kysy häneltä vinkkejä siihen, missä sinun kannattaisi kerätä.  
 

Voinko tulla lipaskerääjäksi, vaikka en ole Punaisen Ristin jäsen tai vapaaehtoinen?

Ilman muuta. Voit tulla kerääjäksi, vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta Punaisesta Rististä.

Minkä ikäisenä voin lähteä lipaskerääjäksi?

Kuka tahansa voi lähteä lipaskerääjäksi. Alakouluikäisten lasten mukana on oltava riittävästi aikuisia, jotka ovat vastuussa lippaista ja lapsista. Yläkouluikäiset nuoret voivat lähteä vaikka porukalla keräämään. Myös harrastusporukat, koululuokat tai vaikka urheiluseurat voivat hakea lippaan tai useammankin ja kerätä yhdessä. 

 

 

Avun tarinoita