Lipaskerääminen - kysymyksiä ja vastauksia

Miten pääsen mukaan lipaskerääjäksi?

Seuraava Nälkäpäivän lipaskeräys on 24.-26.9.2020.
 
Kannattaa ilmoittautua etukäteen, jotta voit sopia sinun paikkakuntasi keräyksen järjestävien vapaaehtoisten kanssa missä ja milloin kerääminen tapahtuu. Ilmoittautumalla saat myös tietoa siitä, miten korona vaikuttaa lipaskeräykseen.
 
 
Isoissa kaupungeissa on ns. keräyskeskuksia eli lippaidenjakopisteitä, joihin voit tulla ilman ennakkoilmoittautumista. 
 
 

Haluaisin ilmoittaa kerääjäksi isomman ryhmän. Miten se onnistuu?

Hienoa, että haluatte tulla porukalla keräämään! Ryhmän voi ilmoittaa mukaan täällä. Otamme ryhmän ilmoittaneeseen yhteyttä viimeistään syyskuun alussa ja kerromme mistä voitte noutaa keräysliivit ja lippaat.
 

Mihin mennessä minun pitää ilmoittautua mukaan?

Ennakkoilmoittutuminen sulkeutuu lipaskeräysviikon alussa. Ilmoittauduthan mukaan kuitenkin niin pian kuin mahdollista. Näin sinun alueellasi keräyksen järjestävä vapaaehtoinen ehtii olla sinuun hyvin yhteydessä ja antaa tarkemmat käytännön ohjeet siitä mistä saat keräysvälineet jne.  
 

Miten korona vaikuttaa lipaskeräykseen?

Seuraamme tarkasti koronan tautitilannetta ja varaudumme mukauttamaan lipaskeräystä sen mukaan. Jos et halua lähteä tänä syksynä lipaskerääjäksi kadulle, voit osallistua Nälkäpäivään sen sijaan digikerääjänä. Digikerääjänä keräät lahjoituksia verkossa ja somessa helposti kotisohvalta! Ilmoittaudu digikerääjäksi niin lähetämme sinulle neuvoja ja vinkkejä keräämiseen.
 

En ole ollut aiemmin keräämässä. Mitä vinkkejä kerääjänä toimimiseen on?

Katso alla oleva video, jossa on hyviä toimintavinkkejä lipaskerääjälle. Kerääminen on hauskaa ja helppoa. yli 95% keräämässä olleista sanoo haluavansa tulla keräämään uudelleen. Suurin kynnys on siis se, että uskaltaa tulla ensimmäisen kerran mukaan. 

 

Tarvitsenko jotain mukaan?

Mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja säähän sopivat vaatteet. 
 

Voinko itse päättää kauanko kerään?

Kyllä voit. Lipaskeräys kestää kolme päivää, ja silloin voi kerätä tunnin ajan tai olla mukana kaikkina kolmena päivänä. Voit myös hakea lippaan matkalla töihin ja kysyä työkavereiltasi, haluaisivatko he lahjoittaa Nälkäpäivään.
 

Missä kannattaa kerätä?

Paras keräyspaikka on se, missä ihmiset liikkuvat. Kauppojen ja Alkojen edustat ovat hyviä keräyspaikkoja. Kun saat keräyslippaan ja liivin niitä jakavalta vapaaehtoiselta, kysy häneltä vinkkejä siihen, missä sinun kannattaisi kerätä.  
 

Voinko tulla lipaskerääjäksi, vaikka en ole Punaisen Ristin jäsen tai vapaaehtoinen?

Ilman muuta. Voit tulla kerääjäksi, vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta Punaisesta Rististä.

Minkä ikäisenä voin lähteä lipaskerääjäksi?

Kuka tahansa voi lähteä lipaskerääjäksi. Alakouluikäisten lasten mukana on oltava riittävästi aikuisia, jotka ovat vastuussa lippaista ja lapsista. Yläkouluikäiset nuoret voivat lähteä vaikka porukalla keräämään. Myös harrastusporukat, koululuokat tai vaikka urheiluseurat voivat hakea lippaan tai useammankin ja kerätä yhdessä. 

 

 

Avun tarinoita