Kun tulipalo tuhoaa kodin

  • Marja sai apua Punaisen Ristin Rauman osaston vapaaehtoisilta, kun hänen kotinsa tuhoutui tulipalossa. Osallistumalla Nälkäpäivään autat tulipalon uhreja saamaan hätäapua. Kuva: Joonas Brandt
Marja sai apua Punaisen Ristin Rauman osaston vapaaehtoisilta, kun hänen kotinsa tuhoutui tulipalossa. Osallistumalla Nälkäpäivään autat tulipalon uhreja saamaan hätäapua. Kuva: Joonas Brandt

Tulipalo kotona on yksi pahimmista asioista, mitä kuvitella saattaa. Raumalla asuva Marja ja hänen poikansa Jani joutuivat kokemaan sen marraskuussa vuonna 2017. 

Marja heräsi palohälyttimen ääneen keskellä yötä ja näki keittiössä pöydällä liekkejä. Hän yritti sammuttaa paloa sammutuspeitolla, mutta tulipalon voima oli jo liian suuri. Musta savu täytti huoneen ja Marja soitti hätäkeskukseen. Lopulta savusukeltajat pelastivat Marjan ja Janin asunnosta ja heidät vietiin ambulansseilla sairaalaan. 

– Päälläni oli vain yöpaita ja alushousut. Minulla ei ollut edes kenkiä jalassa. Maa oli kylmä ja kostea paljaiden jalkojen alla, Marja muistelee. 

Apua Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla

Seuraavana aamuna Rauman Punaisen Ristin vapaaehtoinen Marja-Leena tuli sairaalalle apuun. Hän vei Marjan ja Janin Prismaan, josta heille hankittiin katastrofirahaston varoilla vaatteet ja muut välttämättömät perustarvikkeet. Väliaikaiseen asuntoon haettiin huonekaluja ja tarvikkeita Punaisen Ristin kirpputorilta.

– En tiedä, miten olisimme edes päässeet pois sairaalasta ja minne olisimme menneet ilman Marja-Leenaa. Hänen ja muiden Punaisen Ristin vapaaehtoisten apu oli siinä tilanteessa täysin korvaamatonta, Marja kiittelee.    

Takaisin elämään

Nyt palanut koti on kunnostettu ja elämä jatkunut eteenpäin. Marja muistelee sitä hetkeä, kun tajusi, että on menettänyt kaiken.

– Oli todella tärkeää, että Marja-Leena osasi neuvoa ja opastaa. Hänestä huokui sellainen rauha, Marja kertoo.  

– Ilman Punaista Ristiä olisimme olleet ihan pulassa. Olen kiitollinen lahjoittajille, että saimme heti apua ja pääsimme jaloillemme, Marja kiittää. 

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään olet mukana tässä tärkeässä avun ketjussa. Sinä voit auttaa tulipalojen uhreja saamaan tarvitsemaansa hätäapua ja pääsemään Marjan tavoin takaisin elämään kiinni. Tule lipaskerääjäksi tai lahjoita.
 

Katso Marjan tarina videolta

 
 

Avun tarinoita