Koronahoitokeskus Jemeniin

  • Kuva: ICRC
Kuva: ICRC

Kuudetta vuotta jatkuva konflikti on tehnyt elämästä Jemenissä erittäin vaikeaa. Koronaviruksella voisi olla katastrofaaliset seuraukset, jos se pääsisi leviämään tällaisissa oloissa. Punainen Risti auttaa ihmisiä varautumaan koronaan maassa, jossa konflikti on romahduttanut yli puolet maan terveyspalveluista.

Koronahoitokeskus avattu 

Punainen Risti on juuri avannut maksutonta hoitoa tarjoavan koronahoitokeskuksen Adenin kaupunkiin. 

– Monet Adenin sairaalat sulkivat ovensa, kun koronatapausten määrä nousi joitakin kuukausia sitten. Ihmisille täytyy olla hoitoa tarjolla, jos he sairastuvat. Hoitokeskus sekä Punaisen Ristin ihmisten parissa tekemä ennaltaehkäisevä työ ovat erittäin tärkeitä taudin leviämisen kontrolloimiseksi, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski. 

Katastrofirahasto mahdollistaa avun  

Jemenin avustusoperaatioon osallistuu tällä hetkellä yli 20 kansainvälistä Punaisen Ristin avustustyöntekijää, pääosin Suomesta ja Norjasta. Katastrofirahaston avulla hoitokeskukseen on saatu hankittua myös teknisiä ja lääkinnällisiä tarvikkeita.

Suomen Punainen Risti suunnittelee Jemeniin myös pitkäkestoista tukea terveystyöhön, jonka avulla voidaan parantaa ihmisten pääsyä terveyspalveluihin. Apu keskittyy kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin. 

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään tuet koronahoitokeskusta ja pitkäkestoista terveystyötä Jemenissä. Voit auttaa tulemalla digikerääjäksi tai lahjoittamalla.

Avun tarinoita