Korona uhkaa kotoaan paenneita

Juuri nyt tuhannet lapset ja aikuiset kärsivät pakolaisleireillä Kreikassa ja Turkissa. Suuri osa pakolaisista asuu leirien ulkopuolella ilman minkäänlaista suojaa. Olot ovat sietämättömät. 

Saippuapala voi pelastaa 

Kodeistaan paenneet asuvat ahtaasti, peseytymismahdollisuuksia tai käymälöitä on harvassa. Näissä olosuhteissa taudit leviävät helposti. Nyt uutena uhkana on korona, jonka leviämisellä olisi järkyttävät seuraukset ihmisille, joiden elämä on jo ennestään selviytymiskamppailua. 
 
Autamme leireillä tarjoamalla terveydenhuoltoa ja jakamalla hygieniapakkauksia perheille ja desinfioimalla tiloja. Joskus niinkin yksinkertainen asia kuin pala saippuaa käsienpesua varten on ratkaisevassa roolissa ehkäisemässä inhimillistä kärsimystä, kun tauti ei tartukaan.
 

Koronaa torjutaan ympäri maailmaa

Nälkäpäivän avulla Punainen Risti torjuu koronavirusta ja lievittää sen vaikutuksia ympäri maailmaa Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Koronapandemiassa kiireellistä apua tarvitsevat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset. Heidän vaaransa sairastua on suurempi esimerkiksi tiedon puutteen, huonon hygienian ja rajoitetun terveydenhuoltoon pääsyn vuoksi.
 
Nälkäpäivänä kerättyjen lahjoitusten avulla autetaan sairaita pääsemään hoitoon, jaetaan terveystietoutta sekä parannetaan puhtaan veden jakelua, käymälöitä ja peseytymismahdollisuuksia. 
 
Siitä miten autamme koronakriisin keskellä Suomessa, voit lukea täältä.
 

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään autat pelastamaan ihmishenkiä. Vain 1,2 eurolla pakolaisleirillä oleva perhe saa saippuaa käsienpesua varten. Sinä voit auttaa tulemalla lipaskerääjäksi, digikerääjäksi tai lahjoittamalla.

Avun tarinoita