Kenttäsairaalassa pelastetaan henkiä

  • Anowara Begumin tytär Kulsum painoi syntyessään vain 1475 grammaa mutta selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla. Kuvaaja: Saara Mansikkamäki
Anowara Begumin tytär Kulsum painoi syntyessään vain 1475 grammaa mutta selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla. Kuvaaja: Saara Mansikkamäki
Anowara Begum on yksi niistä yli miljoonasta ihmisestä, jotka joutuivat jättämään kotinsa ja pakenemaan väkivaltaisuuksia Myanmarista Bangladeshiin. Nyt hän asuu Thangkalin leirillä Etelä-Bangladeshissa. Leirillä elävien ihmisten elinolosuhteet ovat erittäin huonot. Erityisesti aliravitut lapset ja synnyttävät naiset tarvitsevat apua.
 
Anowara oli seitsemännellä kuulla raskaana, kun hän tunsi, että kaikki ei ole kunnossa.  
Sydämeni hakkasi hurjasti. Naapurini sanoi, että minun pitäisi lähteä Punaisen Ristin kenttäsairaalaan, sillä hänkin oli saanut sieltä apua synnytykseensä. Lähdin, vaikka matkaa oli pitkälti ja laskettuun aikaan vielä kaksi kuukautta. Sairaalassa tyttäreni syntyi, painaen vain 1475 grammaa. 
 

Apua 24/7

Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaala on alueen ainut ympäri vuorokauden kirurgista hoitoa tarjoava sairaala. Sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia.
 
Viime vuoden Nälkäpäivänä kerätyillä katastrofirahaston varoilla sairaala voitiin lähettää nopeasti Suomesta Bangladeshiin. Juuri nyt lahjoituksia tarvitaan, jotta sairaala pystyy toimimaan ainakin tämän vuoden loppuun asti. Avun tarve alueella on valtava. 

Lahjoituksella on merkitystä

Anowaran pieni tytär sai nimekseen Kuslum. Hän jäi henkiin, koska sai sairaalalla tarvitsemansa hoidon katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla. 
Täällä meistä on pidetty hyvää huolta. Olemme molemmat saaneet levätä ja voimistua rauhassa. Nyt olemme valmiit palaamaan kotiin, Anowara kertoo.  
 

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään autat sekä katastrofien uhreja maailmalla että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Tule lipaskerääjäksi tai lahjoita keräykseen.

Avun tarinoita