Hirmumyrsky aiheutti täystuhon Dominicalla

  • Nina Svahn SPR
    Dominicalaiset tarvitsevat kiireesti ruokaa, vettä ja polttoainetta.
    Nina Svahn SPR
Nina Svahn SPR
Dominicalaiset tarvitsevat kiireesti ruokaa, vettä ja polttoainetta.
Valokuvaaja: Nina Svahn SPR

Hirmumyrsky Maria on romuttanut yli 70.000 ihmisen elämän Dominican saarivaltiossa Karibianmerellä. Saarelle 18.9. iskenyt erittäin voimakas viidennen kategorian hurrikaani tappoi ainakin 25 ihmistä. Dominicalaiset joutuvat rakentamaan koko elämänsä uudelleen, sillä myrsky tuhosi lähes kaikkien rakennusten lisäksi kauden koko sadon ja 75 % saaren kauniista luonnosta.

Hätä on suuri

Dominicalaiset tarvitsevat kipeästi ruokaa, puhdasta vettä ja polttoainetta, sillä elintarvikkeet ovat hupenemassa nopeasti. Säätiedotteet lupaavat sadetta, joten saarella tarvitaan myös suojapeitteitä, huopia ja rakennusmateriaaleja, jotta kaikki ihmiset saadaan suojaan.

Punainen Risti on paikalla auttamassa

Punaisen Ristin tiimit ovat parhaillaan paikan päällä Dominicassa arvioimassa terveydenhuollon, suojan ja rahallisen tuen sekä juomaveden ja puhtaanapidon tarvetta. Saarelle on lisäksi saatu jo lähetettyä ensimmäinen lentokone, joka kuljettaa viiden tonnin painoisen lastin suojapeitteitä, huopia ja muita kriittisiä tarvikkeita. 
 
Tulevien viikkojen aikana paikalle on menossa lisää Punaisen Ristin henkilökuntaa varmistamaan, että uhrien kaikki fyysiset ja henkiset tarpeet täytetään. 
 

Sinäkin voit auttaa

Osallistu Karibian hirmumyrskyjen uhrien auttamiseen lahjoittamalla.

Avun tarinoita