Punaisen Ristin punaiseen liiviin pukeutunut nainen seisoo syksyisessä maisemassa keräyslipas kädessään.

Yrityksen vapaaehtoistoiminta ja koulutukset

Kuva: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoistoiminta Punaisessa Ristissä on oiva keino kasvattaa henkilökunnan yhteisöllisyyttä ja työn merkityksellisyyttä sekä muuttaa maailmaa paremmaksi.

Samalla viestitte arvoistanne ja rakennatte hyvinvointia konkreettisella tavalla. Työntekijöille vapaaehtoistoiminta on antoisaa ja monipuolista.

Etsitään yhdessä teidän yrityksellenne sopivat tavat auttaa. Otathan meihin yhteyttä yritykset@punainenristi.fi tai puhelimitse 020 701 2000 (ma-pe klo 8.30-16).

Vapaaehtoistoiminta yrityksille

Nälkäpäivä-keräys on oiva tapa sitouttaa henkilöstöä hyväntekemiseen. 

- Kerääminen nosti meidän tiimihenkeämme ja yhdisti työporukkaa, kertoo Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen.

Nälkäpäivän lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 26.-28.9.2024. Tulisitteko tekin mukaan?

Etsi paikkakuntasi Nälkäpäivä-tapahtuma ja ilmoittaudu mukaan

Tehdään yhdessä hyvää!

Tavara- tai vaatelahjoituksilla tuette Punaisen Ristin avustustyötä.

Voitte järjestää yrityksessänne tavara- tai vaatekeräyksen ja sopia tuotteiden noudosta Punaisen Ristin Kontti-tavaratalojen kanssa.

Katso Konttien yhteystiedot

Kontin tuloksesta 2/3 ohjataan auttamistoimintaan Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla. Osa lahjoitusvaatteista lähetetään kriisialueille.

Arkipyöräilyyn kannustava Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu. Kesäkisa kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun, ja talvipolkijat keräävät kilometrejä tammi-helmikuun ajan. 

Sekä työ- että kaveriporukat voivat liittyä mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen osallistuessaan Kilometrikisaan.

Jokaista poljettua 25 km kohden yrityksesi tai joukkueesi lahjoittaa yhden euron. Samalla hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 kg.

Mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa ja tuet Punaisen Ristin kansainvälistä auttamistyötä. Lahjoituksilla autetaan ihmisiä varautumaan ja sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Siirry Kilometrikisan sivulle ja ilmoita joukkueesi mukaan

Tee Ketjureaktio-lahjoitus täällä

VeriRyhmä on verta säännöllisesti luovuttava porukka. VeriRyhmän voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. Esimerkiksi 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. Porukassa sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Perusta VeriRyhmä

Saako työpaikallanne luovuttaa verta työajalla? Veripalvelun työpaikkasertifikaatti on konkreettinen tapa auttaa potilaita ja osoittaa yhteiskuntavastuuta.

Sallimalla verenluovutuksen työajalla työpaikat saavat käyttöönsä sähköisen sertifikaatin, jonka ne voivat liittää esimerkiksi verkkosivuilleen.

Työpaikkasertifikaatti tarkoittaa sekä yrityksille että niiden työntekijöille mahdollisuutta olla mukana auttamassa potilaita.

Lue lisää Verenluovutus työajalla -sertifikaatista

 

Yrityksenne henkilöstö on lämpimästi tervetullut osallistumaan hyödyllisiin koulutuksiimme ja liittymään Punaisen Ristin laajaan vapaaehtoisreserviin. Työnantaja voi halutessaan mahdollistaa koulutuksessa käyneen auttajan osallistumisen vapaaehtoistoimintaan myös työajan puitteissa.  

Voitte tutustua Punaisen Ristin tarjoamiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin ja koulutuksiin täällä.

Ensiapukoulutus on osa yrityksen työturvallisuutta. Ensiaputaitojen karttumisen lisäksi koulutus toimii työyhteisössä tapaturmia ennaltaehkäisevänä kokonaisuutena. Koulutukset räätälöidään yrityksen tarpeen mukaisesti.
Tutustu ensiapukoulutuksiin