09.01.2023

Väärinkäytösilmoituksen tekeminen

Tätä ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakasvalitusten ja palautteen tekoon, käytä siihen Palaute -sivua.

Näin teet väärinkäytösilmoituksen

Suomen Punainen Risti noudattaa kaikessa toiminnassaan korkeimpia eettisiä periaatteita sekä lakeja, ohjeita ja säännöksiä. Siksi kannustamme niin vapaaehtoisia, jäseniä tai muita yhteistyökumppaneita ja henkilöstöämme ilmoittamaan aina kaikista väärinkäytöksiin tai epäeettiseen toimintaan liittyvistä epäilyksistään.

Mistä tulee tehdä ilmoitus?

Tee ilmoitus rikkomukseen kohdistuvasta epäilystä, kun epäilysi koskee mahdollista väärinkäytöstä tai epäeettistä toimintaa Punaisessa Ristissä. Tällaisia voivat olla muun muassa toimihenkilön epäeettinen, petollinen, arveluttava, epärehellinen, laiton tai huolimaton toiminta tai käytös.

Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Ilmoituksen tekijän henkilöllisyys pidetään luottamuksellisena koko prosessin ajan.

Nimetön ja turvallinen

Ilmoituksesi on aina täysin nimetön jos et itse kirjoita yhteystietojasi viestiin. Jos käytät lomaketta, kysymme kuitenkin sinulta sähköpostiosoitteen, jota emme tule näkemään, jotta voisimme kommunikoida kanssasi anonyymisti. Palvelu on ulkoisen tahon hallinnassa, eli estää Suomen Punaisen Ristin työntekijöitä näkemään ja tallentamaan sähköpostiosoitteita, IP-osoitteita tai muita tietoja, joiden perusteella viestin lähettänyt henkilö voitaisiin tunnistaa.

Näin teet ilmoituksen

Pyydämme teitä ilmoittamaan mahdolliset väärinkäytösepäilyt Suomen Punaisen Ristin sisäiselle tarkastajalle: 

  • Verkossa täytettävällä lomakkeella
  • Sähköpostilla: riika.viik@redcross.fi
  • Kirjeellä osoitteeseen Tehtaankatu 1a 00140 Helsinki. Kirjekuoreen tulee tehdä merkintä "sisäinen tarkastaja / luottamuksellinen"
  • Soittamalla Punaisen Ristin vaihteeseen: 020701 2000. Kerro puhelun aluksi, että kyseessä on ilmoitus väärinkäytösepäilystä. Vaihde ohjaa puhelun sisäiselle tarkastajalle tai lakimiehelle.

Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

Ilmoituksessa on suositeltavaa antaa ilmoittajan nimi ja yhteystiedot, jotta Suomen Punainen Risti voi tarvittaessa pyytää ilmoittajaa selventämään ilmoittamiaan tietoja tai antamaan asiassa lisätietoja. Ilmoitus voidaan kuitenkin tehdä myös nimettömänä.

Tietosuoja

Sinulla on halutessasi oikeus pyytää ja saada luettelo kaikista tapaustasi koskevista tallennetuista tiedoista. Tarvittaessa sinulla on myös oikeus pyytää Suomen Punaista Ristiä korjaamaan epätäydelliset ja väärät tiedot. Lue lisätietoja tietosuojasivultamme

Suomen Punaisen Ristin yhteystiedot
Suomen Punaisen Ristin yhteystiedot