21.02.2024

InAction! ensiapukurssi yläkoululaisille

Ensiapupelin pelilauta.
Kuva: Juju Design / Suomen Punainen Risti

Täysin uudistunut ensiapupeli julkaistiin Educa-messuilla 2024.

Punaisen Ristin teettämän selvityksen mukaan nuoret kokevat, että heillä ei ole rohkeutta tai taitoja toimia äkillisissä ensiaputaitoja vaativissa tilanteissa. Nuorten perustaidot hätäensiavusta sekä ennen kaikkea rohkeus auttaa hädän hetkellä lisäävät turvallisuutta sekä kouluyhteisössä että koko yhteiskunnassa.

InAction! - hyvät tyypit toimii on Seppo-pelialustalle rakennettu peli tärkeimmistä ensiaputaidoista. Se on yläkoululaisille suunnattu, kokonaisuudessaan noin kahden oppitunnin mittainen ensiapukurssi, jossa pelillisyys korostuu pedagogisena lähestymistapana. Uudistunut peli sisältää myös toiminnallisia tehtäviä.

Pelissä harjoitellaan kuvien, videoiden, tietoiskujen ja niihin liittyvien tehtävien avulla toimintaa tärkeimmissä ensiaputilanteissa.
Tehtävissä kuvataan tilanteita, joita nuoret usein kohtaavat. Tehtävät ovat tiiviitä ja teksti selkeää. Pelin kesto on noin kokonaisuudessaan noin kaksi oppituntia (2 x 45 min), sen voi tehdä kerralla tai osissa.

Verkkokurssi arvioi useimmat pelin vastaukset ja antaa palautetta automaattisesti. Neljässä toiminnallisessa tehtävässä ohjaava opettaja arvioi ryhmien suoritukset pelissä olevien ohjeiden mukaan. Opettajalta ei edellytetä ensiavun hallitsemista, pelissä on tarkat ohjeet ohjaajalle suoritusten arviointiin.

Tutustu lisää ja lataa peli ilmaiseksi käyttöösi luokallesi tästä. 

Oppimateriaaleja kaikenikäisille!
Oppimateriaaleja kaikenikäisille!