Vaatteita, sarjakuvia ja koruja Kontin myymälässä.

Kontti-kierrätystavaratalo

Kontti-kierrätystavarataloketjussa myydään lahjoitettuja tuotteita. Kontti on osa Suomen Punaisen Ristin varainhankintaa, ja sen tulos jaetaan kotimaan auttamistoimintaan ja katastrofirahastoon. Osa lahjoituksista lähetetään Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksen kautta avustuskohteisiin maailmalle.

Konteista haetaan myös hätäapua kotimaan katastrofeihin, esimerkiksi kotinsa tulipalossa menettäneille perheille. Tätä kotimaan avustustyötä hoidetaan Punaisen Ristin paikallisosastojen ja piirien kautta. Esimerkki kotimaan avusta oli myös Porin suuronnettomuus keväällä 2019, kun Kontilla oli avustustöissä tärkeä rooli yhdessä Punaisen Ristin Satakunnan piirin kanssa.

Kontti-tietoa

Kontti antaa uusia mahdollisuuksia ihmisille, tavaroille ja kumppaneille.

Kontin kautta on helppo olla osa auttamisen ketjua – niin lahjoittajana kuin ostajanakin. Kontin merkitys varainkerääjänä Punaisen Ristin avustustyöhön on kasvanut vuosien varrella.

Samalla Kontti on myös mahdollisuuksien työpaikka, joka auttaa elämässä eteenpäin.

Kontin tulos jaetaan

 • 2/3 Suomessa alueelliseen auttamistyöhön Punaisen Ristin piirien ja osastojen kautta, jotka toimivat ja auttavat omia yhteisöjään lähellä.
 • 1/3 katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan sekä Suomessa että maailmalla.

Lue lisää Kontin omilta sivuilta.

Tutkimusten mukaan Kontti-ketjun nähdään olevan oikealla asialla, ja meitä tarvitaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Tervetuloa Konttiin!"
Sari-Nikkola, Kontti-ketjun johtaja

Kontti tekee tiivistä yhteistyötä työhallinnon kanssa ja työllistää pitkään työttömänä olleita.

Rekrytoimme ympäri vuoden. Voit hakea meille, jos sinulla on mahdollisuus palkkatukeen. Voit työskennellä myös työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Saat työkokemusta usealta eri toimialalta (esim. kaupan alan tehtävistä tai kuljetuspalveluista) ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun. Kontissa on myös mahdollista opiskella tutkintoja tai niiden osia (esimerkiksi myynnin ammattitutkinto, laitoshuoltaja tai merkonomi). 

Tavoitteemme on, että koulutusten ja muun tuen avulla mahdollisimman moni työllistetyistä saisi valmiuden siirtyä työelämään ja sijoittuisi muualle kuin työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Olemme viime vuosina olemme käyttäneet omarahoitusta työllistyjien palkkauskustannuksiin n. miljoona euroa / vuosi. 

Lue lisää ja ole yhteydessä Kontin sivuilla

Myös ketjuhallinnon ja työnjohdon avoimet paikat löydät samalta sivulta.

Myös Kontissa voi työskennellä vapaaehtoisena, mutta myymälän arjessa toivomme, että voit sitoutua tiettyihin aikoihin ja vuoroihin.

Vapaaehtoistyötä tehdään Kontissakin tavallisen ihmisen taidoin etkä tarvitse esimerkiksi kaupan alan koulutusta. 

Lue lisää Kontin sivuilta

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimmän Konttisi työnjohtoon, sillä mahdollisuudet vapaaehtoistyöhön vaihtelevat myymälöittäin.

Näin lahjoitat vaatteita ja tavaraa

Kontti-kierrätystavaratalot eri puolilla Suomea ottavat vastaan hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita.

Konteissa lahjoitukset lajitellaan joko myyntiin tai kansainväliseen apuun avunsaajien tarpeiden mukaan.

Katso Kontin sivuilta:

 • verkkokauppa
 • myymälöiden sijainnit
 • ohjeet tavaralahjoituksiin
 • noutopalvelu
 • keräyslaatikot

Kontti-ketjun tulos käytetään Punaisen Ristin kansainväliseen ja kotimaiseen avustustyöhön. Kontin tuloksesta 2/3 ohjataan auttamistoimintaan Suomessa, ja 1/3 katastrofirahastoon, josta autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla.

Vaatteita kansainväliseen apuun

Suomen Punainen Risti toimittaa ehjiä ja puhtaita lahjoitusvaatteita myös suoraan kriisialueille ja kansallisille Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistyksille muun muassa Mongoliaan ja Tadžikistaniin. 

Punaisen Ristin logistiikkakeskus Tampereen Kalkussa huolehtii avun lähettämisestä eteenpäin kansainvälisiin avustuskohteisiin. 

Kontti-kierrätystavaratalot eri puolilla Suomea ottavat vastaan hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita.

Palvelujen ja materiaalien lahjoittaminen

Tällä lomakkeella voit tarjota Suomen Punaiselle Ristille tietoja tavaralahjoituksista ja palveluista sekä muista mahdollisista lahjoituksista.

Ilmoitusten perusteella valitsemme tuotteet ja palvelut, joille kullakin hetkellä on tarvetta. Otamme yhteyttä ja sovimme yhteistyön yksityiskohdista.

Vastaanotamme vain ehjiä, toimivia ja hyväkuntoisia tuotteita ja vaatteita.

Voitte myös lahjoittaa Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin, jossa ne myydään SPR:n katastrofirahaston ja kotimaantyön tukemiseksi. Konttien toiminnasta voi lukea lisää Kontin sivuilta.

Kiitämme lämpimästi halustanne auttaa!

Täytä lomake ja klikkaa Lähetä-painiketta.

Lahjoittajan yhteystiedot

Mitä tahdot lahjoittaa?

Lahjoitettavan materiaalin sijainti

Kiitos!

 

Auta lapsia ja kylmien alueiden asukkaita neulomalla ja ompelemalla: lastenvaatteita, sukkia ja lapasia tarvitaan aina! Jos tarvitset lastenvaatteisiin kaavoja, voit tilata niitä maksutta keskustoimistoltamme osoitteesta info@punainenristi.fi.

Neulo sukkia ja lapasia kylmiin maihin

Villasukille, lapasille ja muille villavaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Villavaatteita on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Toivomme, että kutojat tekisivät sukkia, pipoja ja lapasia sekä aikuisille että eri-ikäisille lapsille ja käyttäisivät perinteisiä sukkalankoja. 

Villasukille ja -vaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Niitä on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin.
Villasukille ja -vaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Niitä on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Kuva: Ari Räsänen / Suomen Punainen Risti

Sukat ja lapaset kannattaa kiinnittää pareittain yhteen, jotta lajittelijoiden ei tarvitse etsiä toisistaan eksyneitä pareja.

Tee Äiti Teresa -tilkkupeitto

Äiti Teresa -peittoja on tehty lapsille lämmikkeeksi jo 30 vuotta. Peittoja tehtiin alun perin Äiti Teresan lastenkotiin Intiaan. Otathan huomioon, että peitot lähtevät monenlaisille alueille, joten uskonnolliset symbolit (esim. ristit) eivät sovi peittoon.

 • Kudo villalangasta (mielellään vähintään 50 % villaa) samankokoisia lappuja, esim. 18 cm x 18 cm (apuna on hyvä olla pahvinen mallipala).
 • Yleisimmät peittojen koot: aikuisten peitto 7 x 9 = 63 palaa, lasten peitto 6 x 8 = 48 palaa. Peitot voivat olla myös muun kokoisia.
 • Yhdistä laput vuoroin vaaka- ja vuoroin pystysuunnassa. Peiton ulkoreunan voi huolitella virkkaamalla.

Minne valmiit vaatteet ja peitot voi lähettää?

Vaatteet ja peitot voi lähettää osoitteeseen:

SPR Kontti / Kansainvälinen vaateapu
Pakarituvantie 9
00410 HELSINKI
puh. 040 578 6972 (Kontin verkkokaupan asiakaspalvelu)

Valitse paketin toimitustavaksi joko

 • Matkahuollon: Toimitus ovelle 8–16, tai
 • Postin: Toimitus kotiovelle päivällä.

Emme pysty noutamaan tilauksia.

Muista laittaa puhelinnumero 040 578 6972 tietoihin, muuten paketti ei löydä perille. Lähettäjä maksaa rahdin.

Kysy lähiseutusi paikallisosastolta tai piiritoimistosta, onko heillä tulossa keräyksiä, kirppistapahtumia tai vaikkapa yhteiskuljetuksia Konttiin tai logistiikkakeskukseemme.

Kuva: Niklas Meltio / Suomen Punainen Risti
4,3 miljoonaa
myytyä tuotetta vuonna 2023
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Toisen turha voi olla toisen aarre. Kun lahjoitat tai ostat, tuet samalla Suomen Punaisen Ristin auttamistyötä. Tutustu Konttiin!