31.05.2024

Tiimihenkeä ja upeita kohtaamisia

Punaisen Ristin vapaaehtoinen lipaskerääjä ottaa hymyilevältä henkilöltä vastaan lahjoituksen keräyslippaaseen.
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Alkon työtekijät saivat lähteä Nälkäpäivä-lipaskerääjiksi työajalla. Lue, miltä kerääminen tuntui.

Jo useampana syksynä Alko on tarjonnut työtekijöilleen ikimuistoisen elämyksen ja tilaisuuden auttaa hädänlaisia. Yhtiö kannusti työntekijöitään käyttämään työaikaa Punaisen Ristin Nälkäpäivä-lipaskerääjänä.

Kolmekymmentä työtekijää ympäri maan lähtivät kaduille, toreille, markettien ja omien myymälöidensä edustoille keräämään rahaa hyvään tarkoitukseen.

Wau, totesi ventovieras ihminen, kun ensimmäisen keräyslippaani täyttyi jo puolilta päivin. Toisen lippaan keräsin täyteen seuraavana päivänä. Sain hyvän potin Punaiselle Ristille, ja hyvä mieli tuli myös arvostuksesta, jota kerääjänä sain ohikulkijoilta.
Alkon työntekijä

Alkon asiakkaat lahjoittivat myös myymälöissä kassoille tuotuihin keräyslippaisiin. Näin työntekijät ovat kartuttaneet tuhansilla euroilla Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoa. Lahjoituksilla autetaan hädänalaisia Suomessa ja ulkomailla äkillisen luonnonkatastrofin, konfliktin tai muun kriisin sattuessa. 

Tohtisiko häiritä?

Usein tuntuu, ettei kiireisiä ohikulkijoita viitsisi häiritä. Nälkäpäivänä keräämään lähtenyt Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen sanoo, että lipaskerääjältä vaaditaan pientä rohkeutta lähestyä ohitse rientäviä ihmisiä. Jos taas löytää hyvän keräyspaikan ja -ajan, niin rahaa kilisee lippaaseen kuin itsestään.

Lippaaseen kerääminen tuntuu kivalta, mutta samalla rankalta.

-Toimistotyöntekijästä seisominen tuntuu yllättävän raskaalta. Minulle sopiva keräysaika on pari kolme tuntia kerrallaan, Valtonen kertoo.

Lipaskeräyksen idea onkin, että jokainen kerää juuri sen ajan, kuin itselle sopii. Jo tunnissa ehtii hyvin. Pienistäkin keräyspoteista kertyy yhdessä iso summa.

Kerääminen nosti tiimihenkeä

Ohikulkijat suhtautuvat Punaisen Ristin lipaskerääjiin yleensä positiivisesti, ja jotkut jäävät toviksi juttelemaan. Osa kerääjistä sai siten tilaisuuden kertoa lahjoittajille, että työnantaja mahdollistaa osallistumisen Nälkäpäivään. Alko sai kiitosta, ja kehut välitettiin yhtiön johdolle asti.

Jälkeenpäin työntekijät jakoivat kokemuksiaan keräyspäivistä. Päivät täyttyivät mieleenpainuvista kohtaamisista ohikulkijoiden kanssa, ja niistä sai hyvän mielen myös itselle.

-Kerääminen nosti meidän tiimihenkeämme ja yhdisti työporukkaa, Valtonen summaa.

Alko tukee vastuullisuustavoitteitaan tekemällä yhteistyötä järjestöjen kanssa. Valtonen kertoo, että Punainen Risti ja Nälkäpäivä valikoituivat kohteeksi, koska Nälkäpäivällä on pitkä perinne ja Punainen Risti on luotettava, tuttu ja puolueeton toimija.

Nälkäpäivään osallistuminen oli helppoa

-Lipaskeräys on hyvin organisoitu ja helppo tapa toimia vapaaehtoisena. Kerääjäksi voi tulla matalalla kynnyksellä. Kouluttautumista eri tarvita, mutta käytännön ohjeita saa Punaiselta Ristiltä oman keräyksen tueksi, Valtonen kertoo.

Näin yritys voi osallistua

Lahjoitusten avulla olemme valmiina auttamaan, kun katastrofi iskee. Yritysten tuella toimitamme humanitaarista apua maailman pahimmille kriisialueille sekä parannamme yhteisöjen kriisinkestävyyttä. Suomessa autamme mm. äkilliseen onnettomuuteen joutuneita.

Lahjoitus lähettää konkreettista apua:

100 €: Haavanompelusetti kenttäsairaalaan

180 €: Vaatteet tulipalossa kotinsa menettäneelle

1000 €: Antibioottikuurit 300 lapselle

4100 €: Potilasmonitori lisätarvikkeineen leikkaussaliin

Pelasta ihmishenkiä ja lahjoita netissä.

Tai tee lahjoitus tilille: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Suomen Punainen Risti. Viite: 5186.

Lämmin kiitos avusta!

Nälkäpäivä-keräys on oiva tapa sitouttaa henkilöstöä hyväntekemiseen. 

- Kerääminen nosti meidän tiimihenkeämme ja yhdisti työporukkaa, kertoo Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen.

Nälkäpäivän lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 26.-28.9.2024. Tulisitteko tekin mukaan?

Etsi paikkakuntasi Nälkäpäivä-tapahtuma ja ilmoittaudu mukaan

Tehdään yhdessä hyvää!

Verkkosivuston päälle asettuvan overlay-bannerin avulla sivustosi toimii kuten vapaaehtoinen lipaskerääjä: keskeytät ystävällisesti sivullesi tulevan kävijän lahjoituspyynnöllä, ja pyydät häntä osallistumaan Nälkäpäivään. Voit valita sivustollesi sopivaksi oletuskieleksi suomen, ruotsin tai englannin.

Sivuston käyttäjille Nälkäpäivä-keräyslipas näytetään vain kerran, eikä se estä heitä jatkamasta sivustollesi normaalisti. Kävijä voi tämän jälkeen palata lahjoitussivulle sivustollasi näkyvän pienen painikkeen kautta. Tämä painike näkyy kävijöille kunnes sitä on kertaalleen painettu.

Kokeile miltä ilmoitus näyttää

Lisääthän koodin verkkosivullesi torstaiaamuksi 26.9., jotta sivuillasi kävijät kohtaavat lahjoituspyynnön heti lipaskeräyksen alkaessa.

Ole ajoissa testaamassa, sillä saatat tarvita teknisen yhteistyökumppanin tai it-osaajan tukea overlay-bannerin käyttöönottoon sekä sen poistamiseen sivustolta.

Katso koodi ja ohjeet täältä

Palvelun tuottaa Esmes Digital Studio.

Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia koskien javascript koodin asennusta tai toimintaa, ole yhteydessä support@esmes.fi

Keskustellaan yrityksesi toiveista tarkemmin, ota yhteyttä: Tuuli Lahti, varainhankinnan asiantuntija, 040 359 3938 tai yritykset@punainenristi.fi

Kiitoksena lahjoituksestanne saatte kattavan lahjoitussummanne mukaisen viestintäpaketin:

400–1999 €

 • Kuvia sosiaaliseen mediaan
 • Bannerikuva verkkosivuille
 • Allekirjoitusbanneri
 • Sähköiset joulukortit
 • Etäkokouksen taustakuva
 • Lahjoittajan diplomi

2 000–9 999 €

 • Kaikki yllä mainitut materiaalit
 • Videot, joissa asiantuntijamme kertovat, miten lahjoituksenne auttaa Suomessa tai maailmalla
 • Yrityksenne nimi punainenristi.fi-sivustolle

Yli 10 000 €

 • Kaikki yllä mainitut materiaalit
 • Yrityksenne logo punainenristi.fi-sivustolle
 • Yrityksenne nimi ja logo kiitosilmoitukseen Helsingin Sanomiin tammikuussa 2025
 • Räätälöity sitaatti yrityksenne viestintään
 • Vierailu Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen Kalkkuun Tampereelle kevään 2025 aikana


Materiaalit on saatavilla kolmella kielellä (suomi, ruotsi ja englanti).

Esimerkki viestintämateriaalista

Ota rohkeasti yhteyttä

Autamme mielellämme yrityslahjoittamiseen ja yritysten tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä jos teet lahjoituksen esimerkiksi tilisiirrolla, niin toimitamme sinulle linkin viestintämateriaaleihin.

Lähetä sähköpostia lahjoitukset@punainenristi.fi tai soita 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16). 

Voitte perustaa yrityksellenne nettikeräyksen, ja kutsua henkilöstön, sidosryhmät ja asiakkaat mukaan auttamaan. Keräykseen voi lahjoittaa pesämunan, tai vaikkapa tuplata henkilökunnan lahjoittaman summan.

Keräyksen perustaminen on nopeaa ja helppoa. Katso ohjeet.

Aloita oma keräys

Kysy Nälkäpäivä-keräyksestä